OP BEZOEK BIJ DEWIN ISOLATIE

Samengestelde isolatieproducten

Dewin in Winterswijk is een nuchter Achterhoeks bedrijf dat samengestelde isolatieproducten levert. Elk product dat hun fabriek verlaat, is maatwerk. “Bij ons passen plaat en isolatie exact op elkaar. Dus geen koudebrug en warmteverlies.”

Theresia Moester en Denes Elsjan

“Waar nodig springen we bij” In 1986 richtte Denes Elsjan het bedrijf op. Dewin staat voor Denes Elsjan Winterswijk. Inmiddels werken er drie generaties in het bedrijf. Denes vormt samen met zus Theresia Moester de directie. Dat betekent trouwens niet dat ze altijd op kantoor zitten. Theresia: “Waar nodig springen we bij.” Samengestelde isolatieproducten Bij Stiho kun je de producten van Dewin bestellen. Theresia: “We maken samengestelde isolatieproducten, waarbij de afwerking onderdeel is van de isolatie. Vandaar onze slogan: ‘The smart way to insulate’. Denk hierbij aan producten als GipsPIR, kantplanken, combiplaten met houtwolcementisolatie en FermaPIR® wandpanelen en plafondelementen.” FermaPIR De FermaPIR is een bijzonder product. Denes: “FermaPIR bouwplaten bestaan uit Fermacell gipsvezelplaten met verlijmde PIR-isolatie.

De toplaag is een robuuste afwerking die een prima aanzicht biedt in publieke ruimtes. Je kunt de platen gebruiken voor binnentoepassingen, bijvoorbeeld in bergingen of voor het na-isoleren van wanden. Met één plaat kun je zowel afwerken als isoleren. Dat is efficiënt; het scheelt tijd en middelen. Je kunt de plaat desgewenst nog afwerken met pleister-, finish-, behang- of tegelwerk. FermaPIR kan overal waar akoestische waarde van ondergeschikt belang is, worden toegepast. Het paneel is leverbaar als een handzaam plafondelement met facet en in een langere uitvoering als wandpaneel.” Theresia voegt toe: “We zagen alle isolatie exact op de maat van de plaat. Dat lijkt logisch, toch gebeurt het vaak niet. Wij geven er extra aandacht aan, want als plaat en isolatie niet exact dezelfde maat hebben, krijg je een naad. Dat is een koudebrug en dat geeft warmteverlies. Daarom beginnen we elke order met meten. FermaPIR draagt bij aan BREEAM-NL Nieuwbouw en renovatiescores, en wordt onder ISO-14001 geproduceerd.”

FermaPIR bouwplaten bestaan uit Fermacell gipsvezelplaten met verlijmde PIR-isolatie. De toplaag is een robuuste afwerking die een prima aanzicht biedt in publieke ruimtes.

Regionaal & duurzaam Dewin haalt de platen en het isolatiemateriaal uit Nederland en andere Europese landen. “Door zo lokaal mogelijk te werken, dragen we een steentje bij aan duurzaamheid,” zegt Theresia. “Duurzaamheid is belangrijk voor ons. We zijn dan ook trots op onze ISO14001-certificering, een internationale standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem. Plastic en hout worden gerecycled. We hebben ledlampen in de productiehal en wekken energie op via zonnepanelen.”

Ontwikkelingen Welke ontwikkelingen zien Denes en Theresia de komende jaren? Denes: “We gaan steeds dikker en beter isoleren. En we gaan onze klant steeds verder ontzorgen. Dat doen we al door geïsoleerde bouwplaten te leveren, maar bijvoorbeeld ook door ervoor te zorgen dat onze klant bij een renovatieproject per woning precies het juiste aantal platen op de juiste maat - inclusief bevestigingsmateriaal - geleverd krijgt. Tijd is schaars; wij helpen de aannemer om zo veel mogelijk van die kostbare tijd te besparen.”

Was dit interessant? Deel het!

Wil je graag advies ontvangen over deze isolatieproducten?

Terug naar inhoudsopgave

image