JONGE ONDERNEMER RENOVEERT JARENDERTIGWONING IN UTRECHT

‘Als je slim bent, vraag je op tijd om advies’

We ontmoeten de pas gestarte ondernemer Daniël (25) bij zijn eerste grote klus: de volledige renovatie van de jarendertigwoning van zijn zus. Ook zijn jeugdvriend Robin Roodvoets, die bij Stiho werkt, sluit aan. Hij adviseerde Daniël te kiezen voor de nieuwe Knauf Brio dekvloer, een oplossing die Daniël veel tijd en geld heeft bespaard.

Robin Roodvoets (verkoper binnendienst bij Stiho) en rechts Daniël van der Helm (eigenaar Wood Be Nice).

“Mijn eerste klus was in mijn oude studentenhuis, waar ik de badkamer heb gerenoveerd. De jaren erna kreeg ik steeds vaker de vraag om werk op te pakken. Zo is het gaan rollen en ik besloot mijn eigen bedrijf te starten. Toen mijn zus vijf maanden geleden dit huis kocht, ben ik écht begonnen”, vertelt Daniël. “Een flinke klus. Als startende ondernemer kom je van alles tegen waarvan je niet meteen weet hoe je dat het beste aan kunt pakken. Het was prettig dat Stiho me daar ook mee kon helpen.”

Jeugdvrienden Bij de renovatie kwam inderdaad een hoop kijken. Naast het isoleren van de muren, zolder en het bouwen van de badkamer, moest er een nieuwe vloer mét vloerverwarming worden gelegd. Daniël: “Toen heb ik Robin gebeld. We kennen elkaar al vanaf de kleuterklas en sindsdien zijn we vrienden. We delen de liefde voor de bouw, maar zijn allebei een andere kant op gegaan. Het is fijn dat we elkaar hierin weer tegenkomen en elkaar kunnen helpen.”

DE NIEUWE BRIO DEKVLOER VAN KNAUF

De Brio vloerelementen zijn homogene, massieve gipsvezelplaten die worden gebruikt bij droge afbouw om nieuwe vloeren te creëren. Bijzonder is dat Knauf het systeem (de Brio plaat met ingefreesd leidingwerk) heeft getest. Er wordt garantie geboden op behoud van kwaliteit wanneer je in de platen freest om een vloerverwarming te verwerken.

Perfecte oplossing Robin: “Ik ben bij Daniël langsgegaan om de vloer te bekijken. Beton was geen optie, dat werd te zwaar voor dit huis. Het kostbare alternatief is dan vaak de hele vloer wegbreken en vervangen. Toen heb ik Daniël de nieuwe Brio dekvloer laten zien. Bijzonder aan deze platen is dat ze zijn getest, waardoor we kunnen garanderen dat de plaat zijn sterkte behoudt wanneer er sleuven voor leidingen in worden gefreesd. Nog een voordeel is dat de platen dun zijn, waardoor je ze over een oude vloer heen kunt leggen.” “Voor mij was dat doorslaggevend”, vertelt Daniël. “Daardoor hoefde de oude vloer er niet helemaal uit. Dat scheelde een hoop tijd en geld.” Sluitvrachtje Robin: “Stiho levert de platen, de klant legt de platen en onze expert EasyWarm komt vervolgens langs om de leidingen te frezen. In no time ligt er een complete en strakke vloer”. Daniël: “Het zijn handzame platen waardoor het leggen van de vloer erg makkelijk ging en ik het niet hoefde uit te besteden. Naast de vloerelementen heb ik al het hout, plaat- en isolatiemateriaal en zandcement bij Stiho gehaald. Ik koop vaak van alles nét te weinig, met een sluitvrachtje tegen het einde van de klus. Zo werk je als net gestarte ondernemer!” Wood Be Nice “Ik ben graag creatief bezig met hout. Vandaar dat ik mijn bedrijf zo heb genoemd”, vertelt Daniël ten slotte. “Ik heb plezier in het ondernemen en merk dat het goed gaat. Kennis die ik nu opdoe neem ik mee naar het volgende project, want je leert veel ‘on the job’. Daarbij heb ik ook geleerd om goed naar mezelf te luisteren, maar zo af en toe een belletje naar Stiho kan natuurlijk geen kwaad!”

Daniël: “De elementen zijn relatief dun, waardoor we niet veel ruimte in de hoogte zijn verloren.”

Was dit interessant? Deel het!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Terug naar inhoudsopgave

image