Fotografie CheeseWorks

KARBOUW TRANSFORMEERT NEFKENSGEBOUW TOT APPARTEMENTENCOMPLEX

'Juist voor grote aantallen is online bestellen ideaal'

Autobedrijf Nefkens is een begrip in Amersfoort. Het bedrijf had er sinds de jaren 60 midden in de stad zijn hoofdkantoor met showroom en werkplaats, tot het verhuisde naar een locatie buiten het centrum. Het pand is getransformeerd tot een appartementencomplex met ruimte voor horeca en short stay-appartementen in de plint. Aan dit omvangrijke project werkt Karbouw. Opmerkelijk: Karbouw bestelt alle materialen voor deze opdracht online.

De herbestemmingswerkzaamheden bestaan uit het verbouwen van een kantoorgebouw naar een appartementencomplex met horeca. Er is een opbouw van één verdieping toegevoegd op beide vleugels en aan de achterkant van het pand zijn balkons en terrassen toegevoegd. De markante voorzijde van het pand is behouden, omdat het pand een gemeentelijk monument is. Ook was het de wens van de opdrachtgever om de iconische Nefkens-letters op het dak te behouden. De originele letters zijn gerestaureerd en opnieuw geplaatst. De oplevering is in volle gang.

Meteen starten met bouwen Uitvoerder Remco de Jong: “We voeren dit werk uit in opdracht van projectontwikkelaar en eigenaar van het pand Schipper Bosch. Zodra een project van start mag, beginnen we met bouwen. Bij Karbouw zijn we goed in een flexibele aanpak.” Het gebouw heeft, nadat Nefkens vertrokken is, jarenlang dienstgedaan als kantoorverzamelgebouw. Toen de laatste huurder – op de Rabobank na – uit het pand was, is Karbouw begonnen met het pand casco te maken. Alleen de betonnen constructie bleef.

‘In ons webshopaccount hebben we bestellijsten aangemaakt, dat werkt efficiënt’

Op hoogte gelost Karbouw heeft Stiho al in een vroeg stadium bij het project betrokken. Remco: “We hebben de werkzaamheden samen in kaart gebracht en welke materialen daarvoor nodig waren. Alles wat we nodig hadden, heeft Stiho op hoogte gelost. Ideaal, je hebt je materialen meteen op de juiste plek.”

Alles online besteld Voor dit project heeft Karbouw alles besteld op stiho.nl, op de laptop of via de Stiho Bestel App. Remco vertelt: “Ik bel altijd graag om orders door te geven, maar uit administratief oogpunt had ik alles zwart-op-wit nodig.

Daarom was bestellen via stiho.nl zo handig. Ik overlegde met mijn contactpersoon bij Stiho wat ik nodig had en daarna kon ik op mijn gemak, wanneer het mij uitkwam, de bestelling online plaatsen en controleren. In het opmerkingenveld gaf ik aan of materialen op hoogte gelost moesten worden en of er bepaalde afspraken met Stiho waren gemaakt. Omdat het om zulke grote hoeveelheden materialen ging, was online bestellen net zo makkelijk. Het scheelt me veel beltijd. Zeker nu ik bestellijsten aanmaak. Ik heb er eentje met de naam ‘Nefkens’ en met één druk op de knop is mijn bestelling een feit. Het gaat allemaal vlot. Na je bestelling krijg je een bevestiging per e-mail, je kunt alles goed controleren. Ook via ‘Mijn Account’ op stiho.nl.”

Samenwerken aan een betere webshop Remco geeft aan dat hij contact opgenomen heeft met Stiho over hoe bepaalde producten werden genoemd in de online omgeving. “Ik zag bijvoorbeeld dat bepaalde begrippen die in de bouw heel normaal zijn, niet werden gebruikt. Stiho nam dat serieus en verbeterde de webshop, ook op het vlak van bepaalde functionaliteiten. Die wisselwerking is prettig.”

Het pand is een gemeentelijk monument. De iconische Nefkens-letters op het dak zijn behouden.

WEBSHOPACCOUNT

Heb je nog geen webshopaccount bij Stiho? Je vraagt er hier binnen 1 minuut één aan.

Was dit interessant? Deel het!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Terug naar inhoudsopgave

image