GIESBERS ONTWIKKELEN EN BOUWEN EN STIHO ZETTEN ZICH IN VOOR VAKANTIEHUIS ‘DE ZON’

Bouwen voor Stichting Gaandeweg

Stichting Gaandeweg zet zich al 30 jaar in voor gezinnen waarvan een kind de diagnose kanker heeft gekregen. De stichting bouwt op RCN-vakantiepark het Grote Bos in Doorn vakantiehuis ‘De Zon’, waar gezinnen kunnen genieten van een korte vakantie. Giesbers Ontwikkelen en Bouwen uit Wijchen bouwt het huis tegen zo laag mogelijke kosten. En dat lukt dankzij alle partners die sponsoren.

Derk Terbeek (Giesbers Ontwikkelen en Bouwen) en Ivo van Berkel (Stiho) zetten zich samen met andere partners in voor Stichting Gaandeweg.

Dankzij Stichting Gaandeweg kunnen gezinnen die geconfronteerd worden met kinderkanker tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken even op adem komen tijdens een korte vakantie. Vorig jaar hielp de stichting 211 gezinnen. Stichting Gaandeweg heeft op verschillende plaatsen in Nederland luxe bungalows die van alle gemakken voorzien zijn. Via architectenbureau Vakwerk Architecten stelde Stichting Gaandeweg aan Giesbers Ontwikkelen en Bouwen de vraag of zij dit nieuwe vakantiehuis tegen zo laag mogelijke kosten konden realiseren. Daar zei Giesbers geen nee tegen. Integraal projectleider Derk Terbeek: “Ons bedrijf is maatschappelijk betrokken, we zetten ons graag en regelmatig in voor goede doelen. En dat we niet de enige zijn, blijkt wel uit het grote aantal enthousiaste partners dat hieraan mee wil werken met ons.”

Belangeloos of tegen sterk gereduceerd tarief Tientallen leveranciers, waaronder architecten, onderaannemers, leveranciers en constructeurs hebben zich belangeloos of tegen sterk gereduceerde tarieven aan het project verbonden. Het vakantiepark stelde de grond ter beschikking. Stiho leverde kosteloos het vurenhout voor de zeer bijzondere kap op de woning. Ivo van Berkel, accountmanager bij Stiho: “Natuurlijk doet Stiho dat! We zetten ons graag in voor iedereen die dat nodig heeft. Dat doen we door bouwreizen te organiseren naar gebieden die bijvoorbeeld zijn getroffen door natuurrampen, maar ook dichtbij kijken we om naar de mensen om ons heen.” Baars & Bloemhoff – net als Stiho onderdeel van DSG – leverde het plaatmateriaal waar Stichting Bouwloods de vaste meubels van maakt, waaronder de kastenwanden, eettafel en buitenkeuken.

Tientallen leveranciers hebben zich belangeloos of tegen sterk gereduceerde tarieven aan het project verbonden.

Hier kunnen gezinnen tussen alle chemokuren en behandelingen door even op adem komen

Complexe kap Het vakantiehuis heeft overigens bepaald geen standaardkap. Derk: “Het is het bijzonderste deel van het huis. Het dak bestaat uit negen delen en letterlijk geen enkel deel is recht. Al het hout is schuin gezaagd én gebogen. Vurenhout is hiervoor de beste optie: het is voorradig, goed te bewerken en beschikbaar in heel brede maten.” Ivo: “Dat moest ook, want je hebt brede planken nodig om smalle ronde delen te kunnen maken.” De vuren delen die Stiho leverde, werden door een andere partij op maat gemaakt en CNC-uitgefreesd.

Derk: “Elke ligger heeft een unieke maatvoering. De gefreesde elementen werden stuk voor stuk genummerd en getransporteerd naar een partij die de elementen in elkaar zette. Dat was een flinke puzzel voor onze vakmensen. Eén deel van de kap – boven de woonkeuken – was zo complex, dat we die in elkaar hebben gezet met de tekening op de laptop erbij.” Als Derk dit project moet samenvatten? “Eigenlijk kan ik zeggen dat we samen een kunstwerk hebben gemaakt. We zouden het zo nog een keer doen.”

Was dit interessant? Deel het!

Benieuwd naar meer maatschappelijke projecten van Stiho?

Terug naar inhoudsopgave