WEDI: NATTE RUIMTES MAKKELIJK EN SNEL GEREALISEERD

Gegarandeerd 100% waterdicht

Het van origine Duitse bedrijf wedi timmert al bijna 40 jaar aan de weg. Het hoofdkantoor is net over de grens gevestigd in Emsdetten. We bellen met Dennis Platteel, die verantwoordelijk is voor wedi in de Benelux.

Dennis Platteel, Country Manager Area Benelux bij wedi Benelux

wedi is ooit begonnen als tegelzettersbedrijf. De familie wedi vroeg zich af of een badkamer maken niet sneller kon: een vlakke, kant-en-klare waterdichte wand om te betegelen zou ideaal zijn. Zo ontwikkelden zij uiteindelijk een plaat die dit mogelijk maakte en die bovendien makkelijk te monteren was. Hoewel de grondstoffen voor de plaat inmiddels zijn veranderd en de plaat verder is ontwikkeld, is het basisidee nog hetzelfde. Dennis: “Wij noemen onze platen ook wel Lego voor volwassenen. Ons assortiment laat zich heel makkelijk en snel verwerken, dat is ons doel. En we beloven dat onze producten 100% waterdicht zijn. We willen aannemers verder helpen om efficiënter te werken. Daarom zijn we er happy mee dat onze producten door Stiho verkocht worden, omdat Stiho hetzelfde doel heeft.”

Modulair systeem wedi is een modulair systeem waarmee je naar wens een badkamer of toilet kunt maken of renoveren. De verschillende wedi producten zijn op elkaar afgestemd en kant-en-klaar te gebruiken – van eenvoudige bouwplaten en afgewerkte douche- en badkamerelementen tot montage- en afdichtingstoebehoren. Door te kiezen voor op elkaar afgestemde producten voorkom je lekkage op kwetsbare plekken in de douchehoek, kraan, put, wand en vloeraansluiting. Hoe kan het materiaal waterdicht zijn? “Dat komt door de blauwe XPS-hardschuimkern,” licht Dennis toe. “Die houdt het oppervlak waterdicht, ook als het beschadigd is. Daarnaast beschermt de hardschuimkern tegen vocht en schimmel achter de muur. De materialen zijn maatnauwkeurig en vormstabiel. Met een wedi plaat, manchet en wedi 610 lijm- en afdichtmiddel kun je met 3 producten een waterdichte bak maken met 10 jaar garantie op waterdichtheid.”

Assortiment Het wedi assortiment is uitgebreid. Zo zijn er bouwplaten (verkrijgbaar in diverse diktes), Iboard (om hangtoiletten aan te bevestigen), hoek- en ombouwelementen, inloopdouches (vanaf 20 mm hoogte), geluidsisolatiematten en Preline elementen (platen met sleuven voor warmwaterverwarming). Daarnaast zijn er speciale lijm, band, rozetten en manchetten. Direct betegelbaar De wediplaat is direct betegelbaar en met de juiste instructies ook geschikt voor stucwerk. Dennis vervolgt: “Een badombouw maken op de traditionele manier is een tijdrovende klus. De badombouw en douchebak die wij leveren heeft verstelbare pootjes om het bad of de douchebak op hoogte te stellen. Je bent dan in maximaal een uurtje klaar. De toiletombouwplaat heeft voorgeboorde gaten voor de doorvoer en bevestigingsbouten. En de kant-en-klare douchevloer heeft al het juiste afschot. De kern en afwerking zijn waterdicht, de goot of put is geïntegreerd en kan dus niet lekken.”

Druksterkte De combinatie van de speciale harde XPS en hoogwaardige wapeningslaag zorgt voor een enorme druksterkte van 0,25 N/mm² oftewel bijna 250 kg/m². De druk moet wel verdeeld worden door bijvoorbeeld een tegel in verband met het voorkomen van hoge puntlasten. De treksterkte is nog hoger oftewel 0,45 N/mm². Dat betekent dat grootformaat tegels en zelfs een glazen deur of radiator aan de wediplaat gemonteerd kan worden, wél in combinatie met wedi montageset. De plaat van 50 mm dik in 600 mm, 900 mm of 1200 mm breed mag daarmee toegepast worden als vrijdragende scheidingswand. Zo’n wand – die net zo sterk is als een gemetselde wand – is in 15 minuten gemonteerd en kan daarna direct betegeld of gestuukt worden. wedi geeft 10 jaar garantie op waterdichtheid. Dennis besluit: “Het is toch geweldig dat een werk dat eerst dagen kostte, nu bij wijze van spreken in een ochtend kan worden uitgevoerd? We zien dat zowel grote bouwbedrijven als kleinere aannemers enthousiast zijn over onze producten. Daar doen we het voor!”

Je kunt met 3 producten een waterdichte bak maken met 10 jaar garantie op waterdichtheid.

Was dit interessant? Deel het!

Meteen het assortiment van wedi bekijken?

Terug naar inhoudsopgave

image