VAESSEN MAAKT 450M² TERRAS VOOR NATIONAAL TENNIS CENTRUM

‘Een Fiberon terras is kleurvast, slijtvast en niet glad’

Een terras leggen terwijl je topsporters ziet trainen, hoe vaak maak je dat mee als aannemer? Bij Vaessen staan ze niet te kijken van een sporter meer of minder, want het bedrijf is actief in de sportbouw. Voor het Nationaal Tennis Centrum de Kegel in Amstelveen legden ze voor de topsporters een buitenterras van Fiberon, een houtkunststof-composiet met veel gunstige eigenschappen.

Adrian Dikmans was als projectleider betrokken bij dit werk. Opdrachtgever Netjes Beheer B.V. heeft Vaessen gevraagd om voor het Nationaal Tennis Centrum een ontwerp te maken, dat bestaat uit een nieuwe parkeerkelder met daarbovenop het tenniscentrum met indoor banen, vergaderruimtes, fitness- en kleedruimtes, gravel buitenbanen en een horecagelegenheid met groot buitenterras. De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond gebruikt de accommodatie als het nationale trainingscentrum waar toptennissers uit heel Nederland trainen. Alternatief voor houten vlonderdelen Adrian: “Het buitenterras is gemaakt van Fiberon delen. Dat was in eerste instantie niet de bedoeling, want er zouden houten vlonderdelen komen die een eenheid moesten gaan vormen met de composiete borstwering en gietvloer binnen (betonlook).

Het nadeel van houten vlonderdelen is echter dat deze na verloop van tijd glad worden, zeker onder vochtige omstandigheden of wanneer het vervolgens ook nog vriest. Je krijgt dan gevaarlijke glijpartijen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Zo kwam ik met Ivo van Berkel van Stiho in gesprek over Fiberon.” Kleurvast, slijtvast en niet glad “Stiho adviseerde me Fiberon Xtreme R12,” vervolgt Adrian, “omdat het slijtvast is, zijn kleur behoudt en bestand is tegen alle weersinvloeden. Het wordt niet glad als het vriest en regent dankzij de slipbestendige en onderhoudsvrije PermaTech® toplaag. Daarnaast is Fiberon ideaal voor een horeca-omgeving, omdat het eenvoudig schoon te maken is. Vuil en vet trekken er niet in, je krijgt geen vlekken wat je bij hout vaak wél hebt. Bovendien hoef je er dankzij de toplaag slechts beperkt onderhoud aan te plegen.”

Verwerking Omdat het terras op de eerste verdieping kwam, bovenop de winkelruimten, was de opbouw erg belangrijk. “Op de kanaalplaatvloer kwam een dakbedekkingspakket en daarbovenop de Fiberon delen. Een uitdaging was de afschotisolatie. De vlonder mocht namelijk niet onder afschot zijn en moest dus netjes uitgevuld worden. Het water dat over het terras loopt, moet over het dakbedekkingspakket naar de afvoer toe gaan. Het uitvullen van het terras was dus een aandachtspunt, ook omdat we moesten aansluiten op een schuine betontrap en een ronde gevel. We hebben bekeken hoe bij de aansluiting de naad zo min mogelijk zichtbaar zou zijn tussen de Fiberon delen en de borstwering.

Het uitvullen van de kunststof onderconstructie op rubberen in hoogte verstelbare staanders ging naar wens. Daarbovenop kwamen de Fiberon delen; je kunt de planken direct schroeven op de onderconstructie of aan elkaar verbinden via een clipsysteem dat specifiek ontwikkeld is voor Fiberon. Wij hebben gekozen voor het laatste, zo zie je geen schroeven. Je zaagt Fiberon net als gewoon hout. In drie weken tijd was het 450 m² grote terras gerealiseerd.” De klant is tevreden, besluit Adrian. “Ik heb echt van iedereen complimenten gekregen over hoe het eruitziet. Ze zijn er heel gelukkig mee. Geweldig toch, dat Kiki Bertens, Robin Haase en Paul Haarhuis deze zomer een kop koffie gaan drinken op ‘ons’ terras?”

Adrian Dikmans: "Fiberon is kleurvast en onderhoudsarm, ideaal op een terras waar ook eten en drankjes worden geserveerd."

OVER FIBERON

Fiberon is een houtkunststofcomposiet en biedt de look-and-feel van hout gecombineerd met de voordelen van de PermaTech® afwerkingslaag. Deze is ongevoelig voor krassen en aantrekken van vuil. Anders dan bij hout splinteren of scheuren Fiberon delen niet. Daarnaast biedt Fiberon 20 jaar garantie. De planken kunnen worden geschroefd of gelegd met clips. De clips zijn gemaakt van zwart RVS, zodat ze nauwelijks zichtbaar zijn tussen de planken. De Fiberon planken zijn aan weerszijden gegroefd.

Was dit interessant? Deel het!

Bekijk het assortiment van Fiberon

Terug naar inhoudsopgave

image